26 Eylül 2009 Cumartesi

psikolojik savaşlar !

freud

 

adına psikoloji denen bir olay var. hepimiz farkındayız. hepimizin psikolojik problemleri var. hepimiz sorunluyuz. hepimiz “hrant dink” değiliz belki ama hepimiz ruh sağlığı bozuk bir bireyiz.

şimdi tabii yukarda yazdıklarım biraz “extreme” gibi gözükebilir. bunun farkındayım. ama kesinlikle extreme ya da abartı söz konusu değil. çevrenize bir bakarsanız göreceksiniz ki , etrafınızda ki 3-5 kişiden birisi en az bir tanesi ; şizofren , depresif , panik atak , obsesif … falan filan. hastalardan birçoğu da garip garip ilaçlar kullanıyor. şifa arıyor.

şunu bilin ki , toplum olarak çok büyük bir yalanın ortasında durmaktayız ve bunu göremiyoruz. bizi kullanıyorlar. sınıflandırıyorlar. deli muamelesi yapıyorlar. bunu da zorla yapmıyorlar. biz gidiyoruz ayaklarına ve hep bir ağızdan “biz deliyiz” diye bağırıyoruz.

takribi 7 yıldır bir fiil sanayii denen yerde çalıştım. ve bugüne kadar hiçbir işçi görmedim obsesif , depresif ya da panik atak olan. çünkü bu adamların bunun içi vakitleri yok! çalışmaları gerek! eve ekmek götürmeleri gerek.

ama bir zengin çocuğuna bakın ; öyle mi ? değil. neden değil ? çünkü vakti var. çünkü parası var. esasen her istediğine sahip. ama o ne yapıyor?  “ben hastayım" diye anırıyor. ve tedavi görüyor. gidiyor , konuşuyor. hap içiyor. sonra da düzeldim diye bir parti veriyor.

büyük düşünür michel foucault ‘nun da dediği gibi. bizi kandırdılar. hepimizi kandırıp fişlediler. bütün sırlarımızı öğrendiler. ve biz bunu kendimiz istedik. kendimiz verdik. böyle bir dal yoktur. böyle bir sağlık olayı yoktur. bu tamamen insanların sınıflandırılması için kurulmuştur bir tezgahtır. ve bu tezgah sayesinde milyonlarca insan para kazanıyor. onlarca şirket sizin beyninizi yıkamak için para kazanıyor.

NOT: michel foucault okuyan bir insan bilir ki ; o’nun söyledikleri , o’nun düşünceleri tartışılmaz. bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için üstad’ın Cinselliğin Tarihi isimli kitabını okuyabilirsiniz.

2 yorum:

inhibiteur dedi ki...

sadece depresyon ilacıyla beslenen bir klan kurup yönetmek istiyorum.

aslı dedi ki...

tüm mahallelerde ki tüm Ayten Teyzeleri toplayıp psikolog yapmayı istiyorum.