3 Eylül 2009 Perşembe

yollarda bulur kişi özünü

“gerçek yolcu yalnızca gidebilmek için gidendir” C. Baudelaire

hemen herkes gezmeyi , değişik yerler görmeyi pek sever. bazıları da “yolculuk” kavramının kendisine tutkundur. bazıları için yolculuk gezip görmekten ibaretken bazıları için hayatın kendisidir.

gezmeyi ve değişik yerleri görmeyi sevenler ; kendilerini sarmallayan boktan hayattan ufak kaçamaklar yapmayı sevenlerdir. hafta sonları şehrin kokuşmuşluğundan ve yoğunluğundan ufak kaçamaklar yaparak kendilerini kandırmayı severler. haftanın 5 günü köpek gibi çalışıp , cuma akşamı 2 günlük kaçamaklarını düşünmeye başlarlar. amaç kafa dinlemektir. falandır filandır.

hayatın anlamını yollarda arayanların durumu farklıdır. kafalarında sürekli yolculuk , gözlerinde asfalt vardır. amaç gitmektir. yollara hayatını adamaktır. yolculuk ve gitmek fikri hiçbir zaman çıkmaz akıllarından. kaçmak istedikleri ve uzaklaşmak istedikleri yer kendileridir. bir yere gitmek ve ulaşmak değildir amaç. sadece durmadan yol almaktır. herkesten , herşeyden ve kandinden durmadan uzaklaşmaktır.

insan yolculuktayken düşünmez. ne zaman ki durur işte o zaman düşünmeye başlar ; şimdi ne yapacağını , ne yapması gerektiğini.

road

Technorati Etiketleri: ,,,

Hiç yorum yok: