21 Ekim 2009 Çarşamba

hiçbisikimizm

güzel bir işiniz var. sabah evden çıkıyor , akşam eve geliyorsunuz. önce güzel bir yemek yiyorsunuz. sonra da , kahvenizi , biranızı ya da vodkanızı alıp PC nizin veya TV nizin karşısına geçiyorsunuz.  bugün bunu yapıyorsunuz. yarın da bunu yapacaksınız. 4 gün sonra da bunu yapacaksınız ve esasen hiç bir sikim yapmamış olacaksınız.

hiçbisikimizm esasen dünya nüfusunun çoğunun ister istemez ve de farkında olmadan dahil olduğu birşey. hemen hemen bende dahil , dünya da yaşayan milyonlarca insan bunun içine dahil. bazılarımız bunun farkında. bazılarımız değil.

mesela MSN denen şeyi düşünün. ne işe yarar msn ? amacı nedir ? ilk çıktığı zamanlar da sık sık göremediğiniz insanlarlar iletişim kurmanıza yarıyordu. sonra bir virüs gibi çoğaldı ve bir çok insana sıçrayarak , sık sık görüştüğünüz insanlarla evinizin rahatlığında iletişim kurmanızı sağladı. hatta bununla da kalmadı , insanların birbirlerini ; görerek ve de izleyerek mastürbasyon yapmalarını sağladı. biz de “MSN tüm bu hizmetleri beleş’e sunarken , neden dışarı çıkalım ki” diye düşündük. arkadaşlıklarımız seyreldi , seyreldi ve tükendi.

şimdi de “bir yaşam alanı” sloganıyla tanıtılan siteleri ele alalım. içinde yüzlerce ailenin yaşadığı , yüzme havuzlu , koşu parkurlu , marketli siteleri. ne kadar da güzeller. herşey şehirden izole olmuş bir biçim de elinizin altında. atıyorum ; 10.000 metre karelik alan içerisin de aradığınız herşey var. hal böyle olunca dışarı çıkmaya da gerek yok. sitenizden işinize , işinizden de sitenize gider , gelirsiniz. çocuklarınız da sitenin okulunda okul’a başlar ve bitirir. o da elinizin altında. çocuk ne de olsa tehlikelerden uzak tutmak lazım. hayatı öğrenmese de olur.

yaşam alanımızı bunlarla kısıtlıyoruz. bize bunları güzel ve de özel olarak tanıtıp yutturuyorlar. biz de reklamlardan beynimiz sulanmış bir biçim de üstlerine atlıyoruz. hiçbisikimizm’in bir parçası oluyoruz. robotlaşıyoruz. mutlu gözüküyoruz ama mutsuzuz. biliyorum ki çocuklarınızı da böyle yetiştireceksiniz. içiniz rahat olsun. mastürbasyon yapmak gibi , porno film izlemek gibi , kavga etmek gibi şeyler yapmıyacaklar. sadece okullarına gidip , deliler gibi ders çalışacaklar. kariyer yapacaklar. siz de onlarla gurur duyacaksınız.

o yüzden şimdi TVnizi açın. reklamların çıkmasını bekleyin. reklamlar da gözüken filanca site’nin telefonunu arayın ve kendinize son derece güzel bir daire alın.

geleceğinize yatırım yapın. olmayan geleceğinize.

1 yorum:

Pınar Tuncer dedi ki...

:)))) acı bir gerçek çarptı yüzüme..böyle de yıkıcı bi şekilde haykırılmaz ki gerçekler:))
lakin başlığına hayran kaldım..bu bir din ya da felsefi akım olsa çok insanı peşine takıp sürükler..
:)