11 Ekim 2009 Pazar

IMF (international mother fucker)

 

karlmarx

 

an itibarı ile komünizm ölmüştür. taksim de ellerinde sol içerikli dergi satan gençlere söylüyorum : bırakın o dergileri! komünizm ölmüştür.

yaşayan hemen her insan bireyselliğin en ücra köşelerine çekilmiştir. Tv , PC , facebook , twitter , friendfeed , blogger , msn , gtalk gibi şeyler sayesinde ; bireyselliği yaşıyoruz. fakat farkında bile değiliz.

kaldı ki tüm bunlar olmasa bile komünizm yine de varolamazdı. çünkü sosyalizm denen şeyden komünizm denen şeye geçişi asla başaramazdı. çünkü belli bir güç verdiği insanlardan o gücü kimse alamazdı. devlet yine orada sik gibi dururdu.

günümüz dünyası maalesef ki , çeşitli sebeplerden dolayı birlik ve de beraberlik içerisinde hareket edilemez durumdadır. çünkü her insan çılgınca kendi dünyasının içerisine gömülmüştür.

içinde bulunduğumuz konumda 2 yol var karşımızda beliren ;

1. yol : bu düzen olduğu gibi hatta daha sert bir biçimde devam edecektir.

2. yol : düzen tamamen değişecektir.

düzenin değişmesi bu gidişle pek zor gözükmüyor. çünkü kapitalizm tamamen sapıtmaya çok yakın. zengin ile fakirin arasında mevki edinmiş , orta sınıf artık kalmadı denecek kadar az. bundan 10 yıl sonra filan tamamen yok olacaktır. bunun yok olması demek te uçurumların artması demektir. uçurumlar arttığında da sokaklar hareketlenecektir.

dünya üzerinde  aç insan miktarının artması herşeyin tetikleyicisi olacaktır. ne de olsa ; iç insan önce inançlarını yermiş. velhasıl dünya da bunlar olsa da komünizm kendine yandaş bulamayacaktır. çünkü insanların onlara umudu kalmadı.

bu nokta da anarşi devreye girecektir. içinde bulundurduğu kaos dünyayı yakıp yıkacaktır. dünya da hiçbir güç , hiçbir düzen kalmayana kadar da durmayacaktır.

tüm bunlar olabilir. hiç bi sikim olmaya da bilir. herşey mümkün. dediğim gibi yol ayrımındayız. 2-3 seneye herşey netleşince tekrar yazarım.

NOT : başlık ile yazının alakasız olduğunu biliyorum.

Hiç yorum yok: