1 Ağustos 2009 Cumartesi

adam olun lan!

şımarığız. haklıyız da. annemiz babamız bizi el bebek , gül bebek yetiştirdi. internetimiz de var. istediğimiz şeyi izleyebiliyoruz. istediğimiz albümü dinleyebiliyoruz. istediğimiz kişiyle sohbet edebiliyoruz. öyle güzel büyüdük ki ; istediğimiz herşeyi seçme lüksümüz oldu. istediğimiz birçok şeye sahip olduk , bir süre kullandık , sıkıldık kenara attık. istemediğimiz şeylere de "tüü kaka" dedik , uzaklaştırdık. böyle büyüdü bir çoğumuz.

her zaman olmasak ta , genel anlam da ; mutluyduk ve huzurluyduk. herşey o kadar rahat tı ki , mutluluk bu kadar kolay olamazdı ; imkansızdı. birşeyler olmalıydı , bir sorun olmalıydı , muhakkak birşey olmalı dedik ve yarattık. kendi sorunlarımızı yarattık. huzurun içinden huzursuzluk yaratmaya çalıştık ve başardık. bok'u da hayata attık. ne de güzel yaptık.

peki ya seçme şansımız olmayasaydı ? mesela afrika da dünyaya gelseydik ? kör , sağır , dilsiz ya da özürlü olarak dünyaya gelseydik ? herşeyin normal olduğu bir günde trafik kazası geçirip felç kalsaydık ? hala bu kadar şımarık olur muyduk ? hala kendi hayatlarımızı mahvetmeye çabalar mıydık ? hala nefreti bir sevgi göstergesi zanneder miydik ?

o yüzden hayatınızı tekrar gözden geçirin. kısacası adam olun lan !

Hiç yorum yok: