1 Ağustos 2009 Cumartesi

peki eni vici vokke sadece eni vici vokke miydi ?

son günlerin manşetine damgasını vuran şahıs ; tabii ki de dünyanın gördüğü en beyaz zenci maykıl ceksın. herkes bişey yazıyor , çiziyor ceksın hakkında. kısacası insanoğlu bir ceksın mania ya yakalandı gidiyor. dayanamadım ; çorba da benim de tuzum olsun istedim.

yıllarca dalga geçtik herifle "ulan zenci adam beyaz oldu" filan die. herkes ufak gördü. haklılar da bi yönden. lakin gözden kaçırdığımız birşey de yok mu ? bir insan bu kadar büyük bi değişikliği istiyorsa içinde çok büyük bir eziklik vardır demektir. teninin renginden , dahil olduğu ırktan utanıyor demektir. utanmasının sebebi de ; beyaz ve siyah ırk arasında yapılan ayrımdır. "ohaaaa yani. nasıl bi ayrımmış bu?" dememek lazım. amerika denilen "garip" ülke de , 1945-1950 li yıllar'a kadar ; zencilerin otobüsler de oturma hakları bile yoktu. şayet bir beyaz ayaktaysa ve siz de bir zenci olarak ; beyaz insan'a yer vermediyseniz , kanun mertebesinde suçlu sayılırdınız. bu sadece onlarca örnekten bir tanesi. "uçurum o kadar derin miydi?" diye sorarsanız şayet ; "evet derindi" derim.

bence maykıl ceksın , ırk sorunun en büyük örneğidir. ezilmekten , dışlanmaktan o kadar çok etkilenmiştir ki , ten rengini değiştirmiştir. bu ufak birşey değildir. ezilmişin , dışlanmışın ne kadar delirebileceğine , ne kadar uç'a kayabileceğine güzel bir örnektir.

michael_jackson_lace_front_wig

Hiç yorum yok: